Starks Borstar

STARKS BORSTAR

Sedan 1903 har Starks Borstar haft sin produktion i Odenslanda utanför Växjö. I sorimentet ingår allt från mindre handborstar till kvastar, golvborstar och kalkborstar. Under våren 2015 flyttades produktionen till Bjärnums Redskapsfabrik AB. Starks Borstar,  en svensk producent. 


BORSTGUIDE

Att ha kunskap om de olika borsttypernas egenskaper gör det lättare att vägleda slutkonsumenten till rätt val av borste. Det är kombinationen av borsttyp, höjd, täthet och utformning som gör att de passar till ett specifikt användningsområde.   

Rent tagel

Extra mjuk borst av rent tagel. Lämplig för sopning av fin smuts på släta och torra ytor.

Tagelblandning

Mjuk borst av rent tagel och PP plast. Lämplig för sopning av fin smuts på släta, torra och våta ytor.

Borstblandning

Mjuk borst av PP och PET plast. Lämplig för sopning av fin smuts på släta, torra och våta ytor.

Cocos

Medelstyv borst av cocos och PP plast. Lämplig för sopning av medelgrov smuts på släta, grova och torra ytor.

Cocosblandning

Medelstyv borst med en kärna av cocos och PP plast. Krans i cocos, PP och PET plast. Lämplig för sopning av medelgrov smuts på släta, grova och torra ytor.

Borstmix

Medelstyv borst av PP plast och cocos. Lämplig för sopning av medelgrov och grov smuts på hårda, torra och våta ytor.

Unionblandning

Styv borst av propenplast och bassine. Lämplig för skurning och sopning av medelgrov och grov smuts på grova, tåliga och våta ytor.

Propenplast

Styv borst av propenplast. Lämplig för skurning och sopning av medelgrov och grov smuts på de flesta underlag, både våta och torra ytor. Propenplast har en låg vattenupptagningsförmåga.

Piasavablandning

Styv borst av piasava. Lämplig för sopning av medelgrov smuts på släta, grova och torra ytor.

Vit fiber

Mjuk borst av vit fiber. Lämplig för skurning och kalkning på släta ytor. Tål att utsättas för hög värme och kemikalier.

 

 


KVAST-/BORSTRYGG & SKAFTINFÄSTNING

Kvastrygg

En traditionell och gedigen kvastrygg i trä. Ryggen är helt slät och har ett genomgående skafthål. Passar träskaft konat till Ø 22 mm.

Borstrygg Oval

En traditionell och gedigen borstrygg i trä. Ryggens ovala profil gör den extra slitstark, skafthålet blir djupare och ger ett stabilt fäste för skaftet. Ej genomgående hål.
Passar träskaft konat till Ø 22 mm.

Borstrygg Eco

En gedigen borstrygg i trä. Ryggen är helt slät och kombineras för bästa stabilitet med en skaftklo. Passar träskaft konat till Ø 22 mm.

Plastrygg

En hållbar och högkvalitativ borstrygg i återvunnen plast. Ryggens ovala profil gör den extra slitstark. Passar alla typer av skaft med borstgänga.

Artiklar i varumärke Starks Borstar