BJÄRNUMS REDSKAPSFABRIK - SVENSK PRODUCENT AV KVALITETSREDSKAP

OM BJÄRNUMS REDSKAPSFABRIK

Bjärnums Redskapsfabrik AB grundades 1880 i Helsingborg av Valter Havström. 1902 flyttade Valter fabriken till det natursköna Bjärnum i Skåne.

I över ett sekel har Bjärnums Redskapsfabrik AB tillverkat och levererat redskap för bygg, anläggning, trädgård, jordbruk och snö. Under företagets mångåriga historia har en gedigen och svårslagen kunskap om och kring hantverket byggts upp. 2014 flyttade produktionen in i nya moderna lokaler.

Stålet i våra spadar och skyfflar är svenskt stål som bearbetas och även härdas på plats, och skaften till produkterna är svarvade ur dansk ask och svensk furu. Därför kan man utan att överdriva säga att våra produkter står för allra högsta kvalitet. Detta förmedlas genom logotypen där björnen får symbolisera den styrka och kraft som produkterna tål att utsättas för.


HANTVERK

Under företagets mångåriga historia har det byggts upp en gedigen och svårslagen kunskap om och kring hantverket. Stålet i Bjärnums spadar och skyfflar är svenskt stål som bearbetas och härdas på plats. Skaften till produkterna är svarvade ur dansk ask och svensk furu. Bjärnums Redskapsfabrik AB står för allra högsta kvalitet och björnen i logotypen symboliserar den styrka och kraft som produkterna tål att utsättas för.


BORSTPRODUKTION

Starks borstar startades 1903 då Karl-Oskar Stark börjar binda ryktborstar hemma vid köksbordet i Odenslanda utanför Växjö.

Sortimentet innefattar allt från mindre handborstar till kvastar, golvborstar och kalkborstar. Hantverket har efter hand blivit allt mer mekaniserat och de senaste decennierna utvecklats till en fullskalig borstproduktion.

Under våren 2015 gjordes produktionsinvesteringar i en ny borstmaskin och produktionen flyttades till Bjärnums Redskapsfabrik AB.


SVABO CELLULOSASVAMP

Svabo bildades i mitten av 1970-talet och har sedan dess försett kunder i hela Norden med cellulosasvamp. Svampen importeras i råformat från Frankrike och sågas upp till vårt grundsortiment, eller anpassas och förpackas enligt kundernas speciella önskemål.

Cellulosasvamp är slitstark och har extremt hög vattenupptagningsförmåga, vattnet stannar i svampen tills att den kramas ur.

Sedan 2014 tillverkas Svabo svampen av Bjärnums Redskapsfabrik AB.

Bjärnums redskapsfabrik producerar och distribuerar kvalitetsprodukter där slutanvändaren både är proffs och konsument. Med egen utveckling, kvalitetstestning och tillverkning kan vi noggrant följa och dokumentera att våra produkter håller våra och kundens krav på kvalitet. Bjärnums Redskapsfabrik AB har över 130 års erfarenhet av produktion och tillverkning, vilket har lagt grunden för vår gedigna kunskap och höga kvalitet.


MURARKÄPPEN

Murarkäppen AB grundades 1963 av murarlärare Viking Mårtensson som börjande utveckla och tillverka produkter för den professionella muraren. Bland produkterna finns t.ex. murarklossen, murarkäppen, murarkryckan och diverse andra produkter för murare.

När Viking Mårtensson gick i pension 2009 övertogs tillverkningen och försäljningen av Bjärnums Redskapsfabrik AB.

Murarkäppens produkter säljs idag under varumärket VMO.